Tarım Fuarında Guregh'ler Cevheri’nin dikkatini çekti

Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarında yer alan Şanlıurfa'ya has çoban köpekleri olan Guregh'ler Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sebahattin Cevheri'nin de ilgisini çekti.
Güçlü ve iri cüsseleriyle Guregh olarak bilinen çoban köpekleri tarım fuarının adeta ilgi odağı oldu. Fuara getirilen 4 çoban Guregh, kafeslere konuldu. Açılan Tarım Fuarını ziyaret eden vatandaşlar en fazla Guregh'leri ziyaret ediyor.
Cevheri'nin de ilgilisini çektiler
Tanıtım amacıyla fuara getirilen Guregh'ler, Belediye Başkan adayı Sebahattin Cevheri'nin de dikkatini çektiler. 31 Mart Yerel Seçimleri için Saadet Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sebahattin Cevheri, Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarını ziyaret etti. Burada stantları gezerek sergilenen araç gereçler ile ilgili bilgi alan Cevheri, gelen ziyaretçilerle de sohbet etti. Cevheri daha sonra fuarın gözdesi olan Guregh'lerin bulunduğu kafese giderek Şanlıurfa'ya has köpekler hakkında bilgi aldı.
'Ziyaretçiler Guregh'leri çok sevdi'
Çoban köpekleri yetiştiriciliği yapan Yunus Emre Kılıç, "Genel olarak Şanlıurfa'ya has köpekleri düzenlenen festivallere götürüyoruz ama ilk defa Şanlıurfa'da bulunan fuarda bulundurduk. Fuara gelen ziyaretçilerin en fazla ilgisini Guregh dediğimiz bu çoban köpekleri çekiyor. Çünkü ziyaretçiler fuar alanına girdikleri gibi köpeklerin bulunduğu kafese gelerek hatıra fotoğrafı çektiriyorlar." dedi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar