‘Bağımsız adayların HDP ile hiçbir ilgisi yok’

HDP Karaköprü ilçe Eşbaşkanı İrfan Karakeçili, Karaköprü'de bağımsız belediye başkan adayı olarak seçime giren bazı kişilerin kendilerini HDP'nin adayı olarak göstermeye çalıştıklarını belirtti. Karakeçili, bağımsız adayların HDP ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirtti.
Karaköprü belediye başkan adaylığı ile ilgili yazılı açıklama yapan HDP Karaköprü ilçe Eşbaşkanı İrfan Karakeçili, "31 Mart 2019 mahalli yerel seçimlerinde bizler HDP olarak Şanlıurfa Büyükşehir ile Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye merkez ilçelerinde Demokrası Bloğu adaylarını desteklediğimizden, sadece bu üç ilçede Halkların Demokratik Partisi olarak belediye meclis üyleri ile seçime girmekteyiz." dedi.

'Karaköprü'deki bağımsız adaylar, kesinlikle partimizin adayı değildir'
Karaköprü'de bağımsız adayların HDP ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Karakeçili, "Şanlıurfa Büyükşehir ve üç merkez ilçede belediye başkan adaylarını çıkarmadığımızdan bir kısım şahıslar HDP seçmenimiz üzerinden anti propaganda yaparak kendilerinin HDP'nin bağımsız adayı olduğunu açıklamaktadırlar. Karaköprü ilçesindeki bağımsız adaylar, kesinlikle partimizin adayı değiller. Partimizle herhangi bir bağlantıları bulunmamaktadır. Partimizin kültürünü taşımayan, parti etik kuralarına aykırı davranarak fevri hareket eden şahıs veya şahıslar partimizin adayları olmazlar. Bu konuda halkımızın sağduyulu olmaları rica olunur." ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar