Urfa'ya uçuş seferleri artırılıyor

Hakan Çelik’in CNN Türk’te hazırladığı Hafta Sonu Programına’na katılan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şikayet konusu olan Şanlıurfa uçuşlarına da değindi. Sefer sayısını arttıracaklarını anlatan Aycı, Göbeklitepe yılını dikkate alarak Şanlıurfa'dan İzmir ve Antalya'ya uçak seferi düzenleyeceklerini müjdeledi.
Aycı, ''Bu yıl Göbeklitepe Yılı, bu nedenle Şanlıurfa’dan İstanbul’a haftada üç ilave uçuş daha koyuyoruz. İzmir-Şanlıurfa uçuşlarını da başlayacağız. İzmir-Adıyaman hattını açacağız, Şanlıurfa’yı da Antalya’ya bağlayacağız. Çanakkale-İstanbul seferlerini 15 Mart’ta başlattık. Zonguldak’ı İstanbul’a bağlayacağız. Geçen hafta Siirt’ti başlattık. Gaziantep ve diğer ihracat şehirleri başta olmak üzere birer ilave frekans koyduk. Uçak sayımız arttıkça bu şehirlerin bağlantı kalitesini daha da iyileştireceğiz'' dedi.
Aycı, İlimizden gerçekleşecek yeni uçuşlar için herhangi bir tarih vermedi.


VEKİL ÖZYAVUZ'DAN TEŞEKKÜR
Şanlıurfa MHP Milletvekili İbrahim Özyavuz, ''İstanbul-Şanlıurfa, Ankara-Şanlıurfa seferlerinin arttırılacağı, İzmir-Şanlıurfa ve Antalya-Şanlıurfa uçak seferlerinin başlayacağı müjdesini veren THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı beye Şanlıurfa adına teşekkür ediyorum.'' mesajını paylaştı.


VALİ ERİN VE ŞUTSO'NUN ÇABALARI
Şanlıurfa'yla Büyükşehir'ler arasındaki uçuşların arttırılması, THY'nin Antalya ve İzmir'e sefer düzenlemesi yönündeki en yoğun çaba Vali Abdullah Erin ve ŞUTSO'dan geldi. Vali Erin'in konuyu 8 Mart 2019 günü Göbeklitepe Ören Yeri'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek de göreve geldikten sonra bu konuyu defalarca gündeme getirmiş, resmi yazıyla THY ve Pegasus'a başvurmuş, Milletvekillerinin harekete geçmesini istemişti.

www.kokpit.aero/urfahizmet

Yorum Gönder

0 Yorumlar