Horzum Mahallesi, Meclise taşındı


HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, yolunun plansız yapılmasından dolayı sürücülerin ters yolu kullanarak ölümle burun buruna geldiği Karaköprü ilçesine bağlı Horzum Kırsal Mahallesi'ni Meclise taşıdı.
Geçtiğimiz günlerde 'Bu Terslikte Ölüm Var' başlıklı manşet haberimizde yer alan Karaköprü ilçesine bağlı Horzum Kırsal Mahallesi'nin plansız bir şekilde yapılan ve sürücüleri ölümle burun buruna getiren yol Meclise taşındı. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan tarafından TBMM'de gündeme getirilen Horzum Mahallesi ile ilgili soru önergesi verildi.

'Mahallenin yolu kavşağa neden bağlanmadı?'
Söz konusu Mahalle yolunda sürücülerin her gün tehlikelerle karşı karşıya geldiğini belirten Milletvekili Ömer Öcalan, "Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Karaköprü ilçesine bağlı Horzum Kırsal Mahallesi'nin yolunun plansız bir şekilde yapılması sürücülerin araçlarıyla ters yönden ilerlemesi her gün onlarca kişiyi ölümle burun buruna getirmektedir. Şanlıurfa'nın kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Horzum Mahallesi yolunun kavşak dışında kalması araçların ters yönden ilerlemesine neden oluyor. Tehlikeyi göz önünde bulundurarak başka kavşaktan dönmek isteyen sürücüler ise 4 kilometrelik yolu dönmeleri gerekiyor. Ancak sürücülerin birçoğu 4 kilometre yol kat etmek yerine tehlikeyi göze alıyor. En fazla trafik yoğunluğunun yaşandığı yollardan biri olan Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu genişletilirken, 50 metre mesafede bulunan Kabahaydar yoluna da bağlantı sağlayan Horzum Mahallesi yolunun kavşağa olan bağlantısının yapılmamış olmasının nedeni anlaşılamamaktadır." dedi.

'Kazalara adeta davetiye çıkarıyor'
Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Horzum Kırsal Mahallesi yolunu her gün onlarca kişi kullanırken, yolun yapılan kavşağa bağlanmaması büyük bir risk oluşturmaktadır. Trafiğin çok hızlı ve yoğun olmasına rağmen yolun ters yönünden ilerlemek zorunda kalan  araçlar, hem kendilerini tehlikeye atmaktadırlar hem de yolu kullanan diğer araç ve yayaları tehlikeye sokmaktadırlar. Özellikle gece saatlerinde araçların ters yönü kullanması, karşıdan gelen araçlardaki sürücülerin paniklemesine neden olurken, bu durum ise kazalara adeta davetiye çıkarıyor." diye konuştu.
Öcalan sözlerine şöyle devam etti:  "Plansız yapılan kavşağın tehlikeye yol açmasına tepki gösteren mahalleliler, 'Mahallemizin yoluna daha önce ulaşım kolay sağlanırken, kavşağın yapılmasıyla yolumuzun karayoluyla bağlantısı kesildi. İşin tuhaf yanı ise kavşak yapılırken, 50 metre uzağa kaydırılıyor ve mahallemizin yoluna bağlantı sağlanmıyor. Bu nedenle sürücüler ters yönü kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum ise trafik yoğunluğunun fazla olduğu yolda tehlike oluşturuyor. Özellikle gece saatlerinde araçların farlarının sürücülerin gözüne yansımasıyla sürücülerin paniklemelerine neden oluyor. Yolun kenarına sadece bir cep yol yapılması gerekiyor. Buranın çözüm bulması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?' ifadelerini kullandılar. Bu nedenle söz konusu yolun herhangi bir ölüme sebebiyet vermeden bir an önce acil kodu ile ilgili kurumlar tarafından yapılması gerekiyor."
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın cevaplaması üzerine Meclise verdiği soru önergesinde şu soruları sordu:
1- Şanlıurfa-Diyarbakır karayoluna bağlantı sağlayan Horzum Mahallesi yolunun kavşağının yapılmamış olmasının nedeni nedir?
2- Söz konusu yol yapım projesinde kavşak var mıydı? Yoksa yapımı unutulmuş mudur?
3- Şanlıurfa-Diyarbakır karayoluna bağlantısını sağlayan Horzum Mahallesi'ndeki kavşağın yapılması ile ilgili bir çalışmanız var mı? Varsa hangi aşamadadır?

Yorum Gönder

0 Yorumlar