Överler Mahallesindeki köprü yapıldı


Büyükşehir belediyesi yetkilileri Bozova-Suruç arasında yıkılma tehlikesi geçiren Karaköprü ilçesine bağlı Överler Mahallesinde bulunan köprüyü yıkarak  yeniden yaparak ulaşıma açtı.

Karaköprü ilçesine bağlı Överler Kırsal Mahallesi girişinde bulunan ve sel sularının geçmesi için yapılan köprünün betonu, çürüyerek araçların yükünü kaldıramaz duruma geldiğini gündeme getirmiştik. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı çürüyen köprüyü inceledikten kısa bir süre sonra yıkılmasına karar verdi. Mevsim şartlarının uygun olması ile birlikte yeni köprü hızla yapılarak ulaşıma tekrar açıldı.

Överler Mahallesi sakinlerinden Beyazgül’e teşekkür
Karaköprü İlçesine Bağlı Överler Mahalle sakinleri, “Kış aylarında yoğun yağmur yağışları ile birlikte arazilerimiz su altında kalıyordu ve şehir bağlantı yollarımız kullanılamaz hale geliyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

Kırsal yollarda alt yapı ve yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, menfez yapım çalışmalarıyla kış aylarında oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçmeyi hedefliyor. Bugüne kadar 22 adet menfez yapan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl içerisinde dere yatağı ile yol ağlarının kesiştiği tüm bölgelere aynı hizmeti ulaştırmayı hedefliyor. Kırsalda 100 kilometre beton yol yapma kararı alan Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal bölgelerdeki çalışmaları devam ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar