Karaköprü’ye sadece 1 doktor hizmet veriyor!


Şanlıurfa'nın 195 bin nüfusu olan Karaköprü ilçesinde bulunan Toplum Sağlığı Merkezinde sadece 1 çocuk uzman hekim görev yapıyor. Günde ortalama 120 hastaya bakılırken, sıra alamayan hastalar geri gönderiliyor.
Sağlık sorunlarının bir türlü çözüme kavuşmayan Şanlıurfa'da hastane ve doktor eksikliği hastaların sürekli mağduriyet yaşamalarına neden oluyor. Çocuk Hastalıkları Polikliniklerinin Eyyübiye ilçesindeki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunmasından dolayı Karaköprü ilçesinde ikamet eden hastaların bu hastaneye ulaşmalarını zorlaştırıyor.

Sadece 1 uzman hekim görev yapıyor
Karaköprü ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Karaköprü Polikliniği de ilçenin ihtiyacını karşılayamıyor. 195 bin nüfuslu ilçede sadece bir çocuk hastalıkları uzman hekim görev yapıyor. Poliklinikte çocuk hastalarına bakan sadece bir uzman hekimin olması hastaların muayene olmadan geri dönmelerine neden oluyor.

Muayene olamayan hastalar geri döndü
Sabah saatlerinde muayene olmak için polikliniğe gelen hastaların birçoğu muayene olmadan geri döndü. Günde ortalama 120 çocuk hastanın muayene edildiği poliklinikte bir saat içinde kayıt sırası doldu. Sabah mesaisinde 60 hasta muayene edilirken, 60 hasta ise öğle mesaisinde muayene olabiliyor. Muayene sırası dolduğu için kayıt yaptıramayan hastalar ise muayene olmadan geri gönderildi.

"Urfa'ya atama yapıldı diye övünenler nerede"
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Şanlıurfa'nın sağlığının iyileştirildiğini, doktor ataması yapıldığını söyleyerek kendisiyle övünen yetkililer gelip bu durumu da övsünler. Boy boy fotoğraf çeksinler. Sürekli aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz." ifadelerini kullandılar.
Polikliniğin ihtiyacı karşılamadığını belirten vatandaşlar, Karaköprü Polikliniğine en az 2 çocuk uzman hekimin atanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Urfa Değişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar