Urfa'da köpek hırsızları artıyor

Şanlıurfa'da yetişen ve bu bölgeye has olan çoban köpeği kurtboğanlar (gureğh) ilgi çekmeye başladıkça hırsızlık olayları da artmaya başladı. Şanlıurfa genelinde son iki üç yılda artan köpek hırsızlıkların dan dolayı çok sayıda köpek üreticisi mağdur oldu son mağdurlardan biride ünlü köpek üreticisi Haçım Altundağ oldu.

Yaklaşık 40 yıldır aynı köpek soyundan üretim yapan Haçım Altundağ isimli üretici yaklaşık 15 gün önce aniden kaybolan karaisli isimli köpeğini arıyor. Köpeğinin bölgesini çok iyi bildiğini ve kayıp olabilecek bir köpek olmadığını söyleyen Altundağ, "Ben 40 yıldır aynı köpek soyundan üretim yapıyorum. Amacın Şanlıurfa'ya has bu köpek ırkının kayıp olmamasıdır. ancak bazı emek hırsızları insanların emeğine saygı duymadığı için köpeğimi çaldı. Son zamanlarda bu olaylar gittikçe artıyor. Köpeğimi çalan kişilerin derhal getirip kendi bölgemize bırakıp gitmesini istiyorum." dedi.

Yaşanan hırsızlık olayı ile ilgili konuşan Şanlıurfa Gureğh Çoban Köpekleri Derneği Başkanı Yunus Emre Kılıç ise, "son zamanlarda köpek hırsızlık olayları artmaya başladı. Maalesef bu emek hırsızı insanlar üreticilerimizin emeğine saygı duymadan hayvanlarını çalıyorlar. Biz dernek olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Kim bu hayvanı çaldıysa getirip teslim etsin ya da aynı bölgeye bırakıp gitsin. Biz gerekli kurumlara şikayetlerimizi ileteceğiz. Kimse kimsenin emeğini çalmak gibi bir lükse sahip değildir." diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar