Bozova kıyıları harabeye döndü

Şanlıurfa'nın en önemli piknik alanlarından biri olan Çatak Tesisleri bakımsızlıktan harabeye döndü. Bölgede betondan yapılan piknik alanları çökerken, çevrede yaşanan kirlilik de kötü bir izlenime neden oluyor.


Urfa Değişim Gazetesinde yer alan habere göre, Orman bakımından fakir bir kent konumunda olan Şanlıurfa'da piknik alanları yetersizken, mevcut olan alanlar da bakımsız kalıyor. Onarımı ve çevre düzenlemesi yapılmayan piknik  alanları harabe bölgeleri andırıyor. Sürekli aynı soruna tepkilerin gelmesine rağmen yetkililer bu sorunlara kayıtsız kalmaya devam ediyor.

Daha önce Halfeti, şimdi de Çatak!
Daha önce en önemli turizm ilçelerinden olan Halfeti ilçesinde sahil alanları yaşanan kirlilikle gündeme gelmişti. Burada katı atıkların ve çöplerin birikmesi çevre kirliliğine neden olurken, saklı cennet olarak bilinen Halfeti'ye bu durumun zarar vermesi tepki çekmişti. Tepkiler üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri burada temizlik çalışmaları başlatırken, bu kez aynı sorun Çatak Tesislerinde yaşanıyor. Adeta sahipsiz kalan bölgede vatandaşlar artık piknik yapamaz hale geldi.

Kamelyalar çöküyor; duvarlar yıkılıyor
Bozova ilçesinde bulunan ve Şanlıurfalıların birçoğunun piknik yapmak için uğradığı Çatak Tesislerinde yapılan kamelyalar tek tek çöküyor. Kamelyalar için yapılan betonun altındaki taşlar sökülerek dağılırken, üzerinde bulunan çatılar da çöküyor. Öyle ki alanda bulunan beton duvarlar da yerinden çıkarak yıkılmış durumda. Bu durum ise piknik alanından çok, yıkık dökük olan harabe bir bölgeyi andırıyor.

Ormanlığın içinde kötü izlenim bırakan brandalar
Atatürk Barajı kıyısında bulunan Çatak piknik alanı yıkık dökük bir şekilde oturulamaz hale gelirken, ormanlık alanında ise gelişigüzel barakalar yapılmış durumda. Barakaların etrafı brandalarla çevrilirken, bu durum kontrolsüz bir şekilde kullanılan piknik alanında kötü bir izlenim bırakıyor.

Vatandaşlar piknik yapamıyor
En önemli piknik alanının Büyükşehir Belediyesi tarafından korunmaması ve bakımsız bırakılması bölgenin harabeye dönmesine neden olurken, vatandaşlar da bu sorunlardan dolayı burada piknik yapamıyor. Öyle ki temiz hava soluyarak hafta sonunu değerlendirmek isteyen piknik severler, alanın bakımsız kalması nedeniyle oturacak yer bile bulamıyorlar.

'Büyükşehir Belediyesi bu sorunu bir an önce çözmeli'
Söz konusu duruma tepki gösteren vatandaşlar, "Şanlıurfa'da piknik alanlarının eksikliği başlı başına bir sorunken, mevcut olan piknik alanlarının korunmaması içler acısı bir durumdur. Birçok piknik alanları çöplerden geçilmiyor. Halbuki bu alanların sık sık temizlenmesi gerekir. Çatak piknik alanlarında da aynı sorunlar görülüyor. Bu alanda taşlar yerinden çıkmış, beton duvarlar bile yıkılmış durumda. Burada oturanlar üzerine duvar yıkılacak diye oturmaya korkuyor. En önemli piknik alanlarından biri olan Çatak Tesisleri için Büyükşehir Belediyesi görevini yapmalı ve bu bölgeyi tekrar düzene koymalı." ifadelerini kullandılar.
Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar