Bozova için ilk adımlar atıldı


Şanlıurfa’da özellikle Bozova çiftçisi ürettiği şeker pancarını satma noktasında büyük sıkıntılar çekiyordu. Çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak için arayışlara geçen Şanlıurfa ve Bozova Ziraat Odaları Başkanları Ticaret Borsasında Şeker Fabrikaları müdürleri ile yaptığı toplantıda şeker pancarının kotasının C sınıfından A sınıfında değerlendirilmesi ve Bozova’da şeker pancarı şubesinin açılması için sözler alındı.



Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Ticaret Borsasında Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan ile Malatya Şeker Fabrikası Müdürünün de katıldığı toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ziraat Oda Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas ve Tarım ve Orman İl Müdürü toplantıda hazır bulundu. Yapılan toplantıda Bozova’da şeker pancarı şubesinin açılması için genel müdürden söz alındı.

C kotası ortadan kaldırılarak A kotasında değerlendirecek
Şeker pancarı üretiminin yapıldığı Bozova’da üreticiler pancar kotasının C sınıfından değerlendirilmesi nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunan Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’dan Şanlıurfa için şeker pancarı C kotasının ortadan kaldırılarak A kotasında değerlendirmesi istendi.

Şeker Fabrikası sözü alındı
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Bozova’ya şeker pancarı şubesinin açılacağını ve ileride bir fabrikanın da açılabileceğini kaydederek şunları kaydetti;
Yaptığım görüşmelerde şeker pancarı C kotasının ortadan kaldırılarak A kotasında değerlendirmesi konusunu da dile getirdik. İlçemize öncelikle Şeker Pancarı şubesinin açılacağı ve hasat döneminde ise şeker pancarı sahasına tüm çiftçi ve üreticilerimize kolaylık sağlanması için saha oluşturulacak.

Genel müdürden aldığımız bu sözler tüm çiftçi ve üreticilerimize hayırlı olsun, genel müdür ile yaptığımız görüşme sonrasında ise ileriki tarihlerde Şanlıurfa genelinde şeker pancarı ekiminin artması ile birlikte şeker fabrikasının da açılacağı sözünü aldık. Biz çiftçimiz ve üreticilerimiz için varız onların refah huzur ve ekonomik olarak kalkınması için çalışıyoruz. Şeker pancarı için aldığımız tüm sözler öncelikle Bozovalı tüm çiftçi ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar