Bozova’daki bozuk yol ve içme sorununu iki bakana sordu

HDP Şanlıurfa milletvekili Ömer Öcalan, 4 kırsal mahallenin bozuk yollarını ve su altyapısı eskiyen kırsal mahalleleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.




Şanlıurfa Milletveli Ömer Öcalan’ın iki bakana yönelttiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
“Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine bağlı, Taşan mahallesi ile Kullanşehir Mahallesi, Taşan Mahallesi ile Otlukalan Mahallesi’nin Urfa bağlantılı yolu ile birlikte, Kullanşehir Mahallesi ve Gökveren Mahallesi şehir yolunun bozuk olması, yurttaşlar için bir çileye dönüşmüştür. Mahalle muhtarları ve yurttaşlar sorunun bir an çözülmesi ve yollarının bir an önce yapılmasını talep etmektedirler. Yanı sıra, ilçede su alt yapısının eski olmasından kaynaklı olarak suların sürekli kesildiği ve ancak aralıklı olarak su verildiği gelen şikayetler arasındadır. Bu nedenle de yurttaşlarımız çok ciddi sorunlar yaşamaktadırlar.

Bu bağlamda;

1- Bozova ilçesine bağlı, Taşan mahallesi ile Kullanşehir Mahallesi, Taşan Mahallesi ile Otlukalan Mahallesi’nin Urfa bağlantılı yolu ile birlikte Kullanşehir Mahallesi ve Gökveren Mahallesi yolunun yapılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Varsa söz konusu çalışma hangi aşamadadır?

2- Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi ile birlikte diğer ilçelere bağlı mahalle yollarının yeniden yapılması ve alt yapı sorunun tamamen çözülmesi ile ilgili bir planlamanız var mıdır? Varsa hangi aşamadadır?

3- Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi su sorununun çözülmesi ve bu bağlamda su alt yapısının yeniden yapılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Varsa söz konusu çalışma hangi aşamadadır?”

Yorum Gönder

0 Yorumlar