Urfa’da Covid-19 test Laboratuvarı



Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan Covid-19 Laboratuvarında çevre illerden gelen numuneler ile beraber günde bin civarı Covid-19 testi yapılabilir vaziyette.


Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Covid-19 Laboratuvarı ile günde 800 ile 1000 arasında Covid-19 antikor testleri yapılabiliyor. Bu Laboratuvarda yapılan test sonuçları ise 24 saatin altında çıkıyor. Mardin ve Şırnak’tan gönderilen numunelerin bir kısmı ise Şanlıurfa’da sonuçları çıkarılıyor.

Covif-19 Lab. Ve Laboratuvar İl Koordinatörü, Uzm.Dr. Fahri Yürekli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Covid-19 Laboratuvarımız Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulmuştur. Laboratuvarımız 12 laboratuvar teknisyeni, 4 doktor ve 1 başteknisyen olmak üzere 17 personel ile hizmet vermektedir. Günlük numune sayısı 800 ile bin arasında değişiyor. 3 adet pcar cihazı ile bu hizmet veriliyor. Numunelerden alınan örneklerin çıkma süresi 24 saatin altındadır.  Laboratuvarımız Şanlıurfa il merkezindeki 13 kamu hastanesi, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve ayrıca il dışından Mardin ve Şırnak’tan gelen Covid-19 antikor testlerini de çalışmaktadır. Maskemi takıyorum, kendimi koruyorum”

Yorum Gönder

0 Yorumlar