Acılı babalara belediye sahip çıktı





Geçtiğimiz günlerde Sivas’a mevsimlik işçi olarak giden ve Kızılırmak’ta boğulan 3 çocuğun ailesine
Bozova Belediyesi sahip çıktı.

Şanlıurfa’nın Bozova İlçesinde yaşayan Yağmur ve Zurnacı aileleri mevsimlik tarım işçisi olarak Sivas’a şeker pancarı toplamaya gitmişti. Zurnacı ve Yağmur Ailelerinin çocukları 2’si kardeş 1 kuzen Kızılırmak Nehri’ne boğuldu.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan ve ailelerinin feryatlıyla içleri dağlayan olay sonrası, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy harekete geçti. Başkan Aksoy, acılı ailenin derdine ortak olarak, dışarıya çıkmamaları için 2 acılı babayı belediye de işe aldı.

Vefat eden Kadir yağmur (13) ve Mahmut Yağmur (15) babası Muhittin Yağmur ve Mehmet Zurnacı (8) Babası İbrahim Halil Zurnacı’ya taziye ziyaretinde bulunan Başkan Aksoy, her türlü yanlarında olduklarını belirterek kendi bünyelerinde işe aldıklarını ifade etti.

NE OLMUŞTU?
Şeker pancarı ekimi için Sivas'a giden mevsimlik tarım işçilerinin çocukları olan Mahmut Yağmur, Kadir Yağmur ve Mehmet Zurnacı dün serinlemek için Kızılırmak'ın Kızılkavraz köyünden geçen bölümünde suya girdikten bir süre sonra kaybolmuş, ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu 3 çocuğun cesedine ulaşılmıştı.

Patates ekimi için gittikleri Sivas'ta serinlemek için girdikleri Kızılırmak'ta cansız bedenleri çıkarılan kardeşler Mahmut (12) ve Kadir Yağmur (10) ile Mehmet Zurnacı'nın (8) cenazeleri Şanlıurfa'nın Bozova İlçesinde son yolculuğuna uğurlandı.



Cenazede, amca İbrahim Yağmur, yeğenlerini taşıyan cenaze aracının önüne diz çökerek, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar