Fıstık işleme tesisleri tek fiyat ile çalışacak


Geçtiğimiz ay Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas öncülüğünde bir araya gelen Fıstık işletme sahipleri ve fıstık üreticileri fıstık işleme fiyatlarını belirledi. Belirlenen fiyat dışına çıkan hakkında cezai işlem yapılacak.

Urfa Değişim Gazetesinde yer alan habere göre,
Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, çiftçilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Geçen yıl fıstık işleme sahipleri kendi belirlediği fiyatlara göre hareket ediyordu. Başkan Almas ve diğer ilçe başkanları bu karmaşıklığın önüne geçmek için fiyatları tek tip haline getirmek için bir araya geldi.

4 Temmuz 2020 tarihinde Birecik Ziraat Odası Başkanı, Bozova Ziraat Odası Başkanı, Halfeti Ziraat Odası Başkanı, Fıstık üreticileri ve Fıstık işletme sahipleri 2020 fıstık işleme fiyatları için bir araya gelerek yeni kararlar aldı. Karara uymayan kişiler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Geçen yıl kavlama, serme ve kuruma 400 TL civarında iken bu yıl alınan karar ile 475 TL’ye yükseldi. Su altının tonu ise bu yıl alınan karar ile 275 TL’ye yapılacak. Kavlama ise 300 TL olacak. Bu fiyatlar dışında işlem yapanlar hakkında cezai işlem yapılacak.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Fiyat düşmüş diye haber yapıyorsunuz 475 nedir. Ziraat odaları çiftçinin sırtından geçiniyor en büyük kazigida çiftçiye bunlar atıyor. Karışmasaydınız çiftçi daha ucuza işini hallederdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düştü diye haber yapmadık...Yapılan bir olayı duyurduk...

      Sil