Halfeti tartışmasında üslup sertleşti


Halfeti Belediyesi ile HDP Milletvekili arasında başlayan tartışmaya AK Parti İl Başkanının dahil olmasıyla birlikte tartışma daha da alevlendi. HDP İl Başkanı, Yıldız’ın ortaya attığı iddiaları ispatlamasını istedi.


Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Ömer Öcalan, Halfeti’de esnaflarla buluştu. Bu buluşmada esnafla birlikte belediye yönetimini eleştiren Öcalan, daha sonra Halfeti belediyesini, yolsuzluk yapmakla suçlamış, bir parkın satılığa çıkarıldığını öne sürdü.

Öcalan’ın iddialarına Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak da sosyal medyadan yanıt verdi. Albayrak, herhangi bir yer satışının söz konusu olmadığını açıkladı.

İkilinin atışmasından sonra AK Parti il başkanı Bahattin Yıldız tartışmaya dahil oldu ve HDP’lileri dağa yardım etmekle suçladı. Yıldız’a yanıt gecikmedi, HDP İl Başkanı Mikail Gözek, Yıldız’ın bu iddiaları ispatlamasını istedi. 




Tartışmanın dozajı arttı
Yıldız, paylaştığı mesajlarda şunları söylemişti: “Yıkmak, bölmek ve parçalamak amacıyla kurulan, kanla beslenen terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'li Milletvekili, Halfeti'de milletin oylarıyla seçilmiş belediye başkanımız Şeref Albayrak'a ahlaksızca saldırarak kirli zihniyetlerini bir kez daha ortaya koymuştur. Yeri geldiğinde emperyalistlere uşaklık yapan yeri geldiğinde FETÖ ile bir olan yer geldiğinde dış mihrakların silahı olup namlusunu halka doğrultan bir zihniyetin temsilcisi çıkmış seçilmiş belediye başkanına kayyum diyerek, parkı yok ettiniz diyerek algı yapmaya çalışıyor. Halfeti Belediye Başkanımız Şeref Albayrak bugün yaptığı açıklamada sözde milletvekilinin park ile ilgili attığı iftiralara yanıt vermiş, bugüne kadar halka değil de dağa hizmet eden belediyenin ak belediyecilik ile hizmete doyduğunu konuyla ilgili görsellerle duyurmuştur. Şunu iyi bilin ki milletimizle dağa, teröre hizmet edenlere asla izin vermeyeceğiz. Askerimize, milletimize silah doğrultan kanlı bir örgütün kırıntılara asla geçit vermeyeceğiz. Yapılacak hizmete ket vurup engel olmaya çalışanlara asla meydanı teslim etmeyeceğiz.” dedi. 


Gözek: İspat edemeyen alçak ve şerefsizdir 

Yıldız’ın bu açıklamalarının ardından HDP Urfa İl Başkanı Mikail Gözek'ten de yanıt gecikmedi. Gözek, Yıldız’ın bu iddialarını ispatlamasını isteyerek, şu açıklamayı yaptı: “Ne dediğin anlaşılmıyor. Rant, talan, yolsuzluklarla bu ülke tarihinde sizinle boy ölçüşecek ne meşhur bir dolandırıcı, ne de hükümet var. Siz yiyici tayfanın, jakuzici tayfanın haddine değil Halkların Demokratik Partisinin adını ağza almak. Teröristbaşı FETÖ’ye feryat figan ülkemize gelmesi için yalvardığınız günleri unuttunuz mu? Ne istediler de vermediniz o halk düşmanlarına? Halkımızın zar zor geçindiği dönemlerde bile ülkenin tüm milli servetini peşkeş çekmediniz mi FETÖ'ye? Milletin oylarıyla seçilen onlarca belediye başkanlarına kayyum atayan darbeci kafa sizin bu kafanız değil mi? BOP eşbaşkanı olarak Ortadoğu'da böl-parçala-yönet'in bölge koordinatörü sizin o genel başkanınız değil mi? Emperyal uşaklık yapan, BOP eşbaşkanının partisi midir yoksa tüm alçak, kalleş saldırılara rağmen halkın sahip çıktığı Halkların Demokratik Partisi midir? "Van Minute" deyip İsrail'in en büyük ticaret ortaklarından olan kimdir? Halkı yoksulluktan kendini yakıp vefat ederken saraylarda oturan kimdir? Senin zihniyetin ve senin partin AKP'dir. Bahsettiğin Halfeti Belediyesi'nin paralarının PKK'ye gittiğini kanıtlayamayan, ispat edemeyen alçak ve şerefsizdir. Halka yalan söylemek ahlaksızlıktır, onursuzluktur.”


Yorum Gönder

0 Yorumlar