Urfa'da bir alim daha koronaya yenik düştü


Koronavirüs tedavisi gören Şanlıurfalı alim Molla Sabri Yazar, bugün hastanede hayatını kaybetti.

Kentin kanaat önderlerinden, Dergah Camii emektar İmam Hatibi Molla Sabri Yazar bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Son yapılan testi negatif çıkan Molla Yazar, enfeksiyon kaynaklı rahatsızlığı nedeniyle bir müddet daha hastanede gözetim altında tutuldu.

Yaklaşık 2 haftadır hastanede tedavi gören Molla Yazar, bugün hayata gözlerini yumdu. Molla Yazar'ın vefatı hem ailesini hem de sevenlerini yasa boğdu.


Molla Sabri Yazar kimdir?
1937 yılında Elâzığ'ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının yardımıyla Arapça ve ileri derecede Osmanlıca'yı öğrendi.

1953 senesinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, Şeyh Ahmet ismiyle maruf, Rufai halifesi olan Şeyh Ahmet'in yanında okumaya başladı. Bu zat, tarikatı bırakarak Risale-i Nurların okunmasına ve hizmetine başladı. Arapçayı çok iyi bilen Seyda da medrese hayatında Nurları tanıdı ve okumaya başladı.

1966 yılında Lice'nin bir köyünde imam-hatip olarak görev aldı. Daha sonraki yıllarda vaiz ve müftülük imtihanlarına girerek kazandı fakat bu vazifelerden feragat ederek 1969 yılında Urfa'da Kutbeddin Camii'nde imamet vazifesine devam etti.

Molla Yazar, daha sonra 37 sene Şanlıurfa Dergâh Camii imamlığı yapıp emekli oldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar