Şiddet gören aileye bakanlık sahip çıktı


Madde bağımlısı eşi tarafından şiddet gören kadının, çocuklarının babaları tarafından işkenceye maruz bırakıldığı ihbarı üzerine Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aile için sosyal çalışma başlattı.

Şiddet gören ailenin ihbarına alan İl Müdürlüğü uzman personelleri ziyaret edilen aileye psiko sosyal destek hizmet sundu. Müdürlük, söz konusu vakanın olumsuz etkilerini en aza indirmek adına gerekli görüşme ve bilgilendirmeleri yaptı. Ayrıca aile için uygun sosyal hizmet modelleri belirlenerek gerekli çalışmaları başlattı.

Ailenin düzenli takipleri yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici yaptığı açıklamada;

‘’Biz kadına yönelik şiddettin ve şiddettin her türlüsünün karşısında duruyoruz. Kadına şiddet insanlığa ihanettir diyor ve kadına yönelik şiddetle var gücümüzle savaşıyoruz. Söz konusu ailemiz için ekiplerimiz derhal harekete geçmiş çocuklarımız için eğitim, sağlık ve danışmanlık tedbirleri alınmış ve ailenin Müdürlüğümüz hizmet modellerinden Sosyal Ekonomik Destek Hizmet Modelimizden faydalandırılmasının uygun olacağı kanaatine varılarak gerekli iş ve işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Yine ailemizin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenmesi için gerekli koordinasyon sağlanmıştır. Kuruluşlarımızın tüm iletişim kanalları ailemizle paylaşılarak hanımefendi, çocukları veya diğer aile bireylerinde oluşabilecek psikolojik sorunlar ile ilgili ayrıca psiko sosyal danışmanlık hizmeti verilebileceği bilgisi aktarılmış olup şu anda tutuklu bulunan şahıs tarafından herhangi rahatsızlığa maruz kalmaları halinde önce Emniyet Birimlerine ve Müdürlüğümüze haber vermeleri konusunda gerekli bilgilendirme sağlanarak rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmuştur. Hukuki süreç devam etmekle birlikte sürece Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız adına müdahil olarak konunun yakın takipçisi olamaya devam edeceğiz. Ailemizin düzenli takipleri titizlikle yapılmaya devam edilecektir. ‘’ ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Yorum Gönder

0 Yorumlar