Bozova’da sağlık çalışanlarına şiddet!


Dün Bozova Devlet Hastanesi Acil Servisine kalp krizi ile getirilen hastaya müdahale yapıldığı esnada hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarında şiddet uygulandığı iddia edildi.


Bozova Devlet Hastanesi Acil Servisine dün saat 15:00 sıralarında kalp krizi ile getirilen hastanın müdahalesi yapılırken hasta yakınlarına bilgi verildiği anda hasta yakınları zorla acil müdahalenin yapıldığı odaya girmek istediği ve hekimlere saldırdığı öğrenildi.


İşte Şanlıurfa Tabip Odası’ndan saldırı ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Artık yeter. Sağlıkta şiddet sona Ersin !!!

Bozova Devlet Hastanesi Acil Servisine saat 15:00 sıralarında kalp krizi ile getirilen hastanın müdahalesi yapılırken hasta yakınlarına bilgi verildiği anda hasta yakınları zorla acil müdahalenin yapıldığı odaya girmek istemiş, hekim arkadaşlarımıza saldırıp kapıları ve pencereleri tekmelemiş ve hakaret etmişlerdir. Bunun üzerine beyaz kod verilmiştir. Şanlıurfa Tabip Odası olarak oda avukatımız ile olay yerine gidip hukuki destek sunulmuştur. Ayrıca yaşanan bu olay hem kendi hastalarını hem acil serviste tedavi bekleyen diğer hastaları da mağdur etmiş sağlık haklarını engellemiştir. Şiddete uğrayan her iki doktor arkadaşımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sürecin takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar