Kan davası tatlıya bağlandı! Bozova sorunları konuşuldu


Suruç’ta Çakar ve Yılmaz aileleri arasındaki kan davası Milletvekili İbrahim Yıldız ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Barış görüşmelerinden sonra Bozova Muhtarlar derneği yönetim kurulu üyeleri Milletvekili Yıldız ile görüşerek ilçenin sorunları aktardı.

Suruç’ta düzenlenen barış töreninde Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız, Suruç İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş, Suruç Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Doğan, Kanaat önderleri, Bozova Muhtarlar Derneği yönetim Kurulu üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Barış töreninde bir açıklama yapan Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Gün birlik beraberlik günü olduğunu belirterek " Artık günümüzde kan davasının yeri yok. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ile bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Bir birimize kenetlenerek kardeşçe bir arada yaşamamız gerekiyor. Barışı kabul ederek bugün bu güzel ortamın oluşmasına vesile olan her iki aşiret Çakar ve Yılmaz mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

Bozova Muhtarlar Derneği Başkanı Müslüm Okan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise, “Bugün MKYK üyesi olan Milletvekilimiz sayın İbrahim Yıldız’la ve Bozova Muhtarlar derneği yönetim kurulu üye arkadaşlarımızla birlikte Suruç ilçemizde Çakar ve Yılmaz aileleri arasındaki kan davasını, iki aileyi barıştırma aralarındaki husumeti sonlandırma davetinde bulunduk akabinde kaymakamlık toplantı salonuna geçerek Bozova ilçemizin sorunları birlikte istişare ettik sayın vekilimize ilgi alakasından dolayı Bozova Muhtarlar derneği yönetim kurulu başkanı olarak kendilerine çok teşekkür ederiz.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar