Öldürülen 3 kardeşin davasında karar çıktı


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 13 Temmuz 2018 tarihinde Höyükyanı Mahallesi'nde arazi sulaması nedeniyle çıkan kavgada öldürülen 3 kardeşin katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı.

Ajans Balıklıgöl'de yer alan habere göre, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 13 Temmuz 2018 tarihinde Höyükyanı Mahallesi'nde arazi sulaması nedeniyle çıkan kavgada öldürülen 3 kardeşin katil zanlılarının yargılandığı davada karar çıktı. Davanın karar duruşmasında 4 sanıktan biri 78 yıl, diğerleri 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18'er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Şanlıurfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan tutuklu sanıklar Aydın ve Metin T., suça sürüklenen çocuk M. Toraman, tutuksuz yargılanan Necmettin, Müslüm, Ahmet ve Nuri T. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanıklara adeta ceza yağdıMahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarının ardından M. T.'ye, maktuller Ahmet, Murat ve Salih Boğaakça'ya karşı "kasten öldürme" suçu işlediğinden, 3 kez 22 yıl, mağdur İmam Boğaakça'ya karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 12 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

Tutuksuz yargılanan bir kişi de tutuklandı
Diğer sanıklardan Aydın, Metin ve Müslüm T. "nitelikli kasten öldürme" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18'er yıl hapisle cezalandıran mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan Müslüm T.'nin hükümle birlikte tutuklanması kararlaştırıldı.

 Tutuksuz sanıklardan Ahmet, Necmettin ve Nuri T.'nin beratine karar verildi

Kaynak: Ajans Balıklıgöl

Yorum Gönder

0 Yorumlar