Sigara ve alkole büyük zam: ÖTV yüzde 47 arttı


Sigara ve alkole zam nasıl bir zam geleceği merak konusuydu. Yüzde 47,4 ÖTV zammı geldi. Sigara ve alkol fiyatları değişti. En ucuz sigara paketi 22,85 lira olacak.

Ajans Balıklıgöl'de yer alan habere göre; 
Sigara ve alkole yüzde 47,4 ÖTV zammı geldi.

Alkol ve sigaraya nasıl bir zam yapılacağı merak konusuydu. Sigaraya zam mı gelecek sorusu yanıt buldu. Alkol ve sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) arttı. ÖTV artışı yüzde 47,4 oranında oldu.

Sigaraya zam geldi mi?
Sigarada paket başına 0,4851 TL olan maktu vergi 0,7150 TL’ye yükseltildi. Paket başına 9,766 TL olan asgari maktu vergi de 14,394 TL’ye çıkmış olup, bu artış asgari maktu vergi sınır fiyatını paket başına 15,50 TL’den 22,85 TL’ye yükseltti. Asgari maktu vergi, bir paket sigaradan elde edilen asgari vergi tutarını belirliyor. Sigara vergilerinde yüzde 47,4 seviyesinde bir enflasyon güncellemesi ile bunun mevcut ortalama sigara fiyatı üzerindeki vergi yükü de yüzde 81’den yaklaşık yüzde 96’ya yükselecek.

Vergi uzmanı Bingöl böyle tepki gösterdi
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, ÖTV zammına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Bingöl, “Bu durumun toplum sağlığını korumak ile ilgisi kalmamıştır. Gelir odaklı bir vergileme yaklaşımı oluşmuş hatta alkolden alınan ÖTV, bir vergi politikası aracı olmaktan çıkıp yaşam tarzına müdahaleye dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar