Bozova ilçe milli eğitim müdürü görevden alındı


Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Nurullah Karakeçili görevden alındı. Karakeçili’ye bir okulda öğretmen olarak görev verilirken, yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Abdulhekim Karadağ atandı.

Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde flaş bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda ‘şantaj’ iddialarıyla gündeme gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Nurullah Karakeçili görevden alındı. Karakeçili bir okulda öğretmen olarak görevlendirilirken, yerine ilçe milli eğitim müdürü olarak Abdulhekim Karadağ atandı. Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Karadağ, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

Tanal “gereken yapılmıyor” demişti
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçtiğimiz Ekim ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şanlıurfa’nın bir ilçesi, ilçe milli eğitim müdürünün eğitimciye yakışmayan gayri ahlaki ilişkisiyle çalkalanıyor. Kaymakamın haberi var ama gereken yapılmıyor. Yavrularımızı korumak adına soruyoruz. Neden susuluyor?” demişti.

Karakeçili şantaj yapıldığını savundu
İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakeçili ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: “02.10.2021 tarihinde eşim ve çocuklarım yanımda iken sosyal medya üzerinden gelen bir aramaya cevap vermem sonucu 3 saniyelik görüntümü kaydedip şahsıma gerçek dışı montajlı bir video ile para karşılığı şantaj yapılmak istenmiştir. Aynı gün söz konusu video ile birlikte savcılığa şikâyette bulunduğum tüm belgeleriyle sabittir. Bu video üzerinden şahsımı ve ailemi yıpratmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacaklardır. Biz doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan devam edeceğiz. Nitekim başarılı olmak için dostlara, çok başarılı olmak için de düşmanlara ihtiyaç vardır.”

Deveci: İspatlanırsa görevi bırakacağım
Öte yandan yaşanan gelişmelerin ardından bazı siyasi parti temsilcileri Karakeçili’ye destek çıkmıştı. AK Parti Bozova İlçe Başkanı Süleyman Deveci, o günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Sayın Müdürümüze dair bahsi edilen birkaç saniyelik videonun montaj olmadığı ispatlanırsa; bu görevi bırakacağımı tüm kamuoyu önünde taahhüt ediyorum” ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: Ajans Balıklıgöl

Yorum Gönder

0 Yorumlar