Şanlıurfa Valiliği ölü bulunan gencin otopsi sonucunu açıkladı


Şanlıurfa Valiliği, önceki gün polislerin atış talimi yaptığı bölgede kaybolan gencin ölü bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. “Maktulün vücudunda mermi giriş çıkışının bulunmadığı, vücudun değişik yerlerinde metal parçaları olduğu anlaşılmıştır” denilen açıklamada gencin arazide bulduğu bir cismin infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi. Soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Eyyübiye’de polisin atış talimi yaptığı bölgede 16 yaşındaki Muharrem Aksan ölü olarak bulundu. Şüpheli ölüm tartışmaları da beraberinde getirdi. Olayın araştırılması için sosyal medyadan çağrılar yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği, çobanlık yapan 16 yaşındaki Muharrem Aksan’ın şüpheli ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“24.03.2022 günü İlimiz Eyyübiye İlçesi Çalışkanlar Mahallesi'nde meydana gelen şüpheli ölüm olayının ardından yapılan detaylı soruşturmada; bölgenin Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğümüzce 2005 yılından bu yana resmî atış ve eğitim yeri olarak kullanıldığı, şüpheli ölüm olayının söz konusu alanın yaklaşık 300 metre dışında yaşandığı ve olay günü İl Emniyet Müdürlüğü personelinin sabah vakitlerinde alana gelip, eğitimi tamamladıktan sonra saat 15:08’de atış alandan ayrıldıkları PTS kayıtları, güvenlik kameraları ve alınan beyanlardan anlaşılmıştır.

Aynı gün 16:40 sıralarında maktulün arkadaşına kendi kullanmış olduğu cep telefonundan mesaj gönderdiği, 17:30’da da başka bir arkadaşıyla telefonla görüşme yaptığı tespit edilmiştir.

Ayrıca, yapılan otopsi incelemesinde; maktulün vücudunda mermi giriş çıkışının bulunmadığı, vücudun değişik yerlerinde metal parçaları olduğu anlaşılmıştır. Bu verilerden hareketle, maktulün saat 17:30’dan sonraki bir saatte arazide bulmuş olabileceği bir cismin infilak etmesi sonucunda hayatını kaybettiği değerlendirilmektedir.

Olayla ilgili başlatılan kapsamlı adli ve idari soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



Yorum Gönder

0 Yorumlar