Şanlıurfa'da çatıdan düşen işçi tekstil fabrikasında çalışıyormuş


Şanlıurfa’da ilk iş gününde çatıdan düşerek hayatını kaybeden 29 yaşındaki Sedat Aslan’ın, yaklaşık 4,5 ay önce işten atılan tekstil işçilerden biri olduğu ortaya çıktı. 3 çocuk babası Aslan’ın tekstil fabrikasında işine geri dönmek için mücadele verdiğini söyleyen arkadaşları “4 aydır işine dönmek için fiili mücadele veriyordu ve geçen cumartesi kazanmış 1 Nisan'da iş başı yapacaktı” dedi.

İlk iş gününde çatıdan düşerek hayatını kaybeden Sedat Aslan’ın, aylar önce sendika 97 arkadaşıyla birlikte çalıştığı fabrikada işten çıkarıldığı ortaya çıktı.

Acı olay dün sabah saatlerinde Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yaşandı. Çatı işleri yapan bir firmada çalışmaya başlayan 29 yaşındaki Sedat Aslan, bir fabrikanın çatı montajını yaptığı sırada yüksekten düştü. Hastaneye kaldırılan Aslan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Tekstil fabrikasında çalışıyormuş


Geride gözü yaşlı bir eş ve 3 çocuk bırakan 29 yaşındaki Aslan’ın daha önce organize sanayi bölgesindeki Uğur Tekstil fabrikasında çalıştığı ortaya çıktı. 18 Kasım 2021’de fabrika yönetimi iddiaya göre sendika üyesi oldukları gerekçesiyle 97 kişinin işine son verdi. İşten çıkarılan işçiler arasında dün çatıdan düşerek hayatını kaybeden Aslan da vardı. Yaklaşık 4,5 aydır işlerine geri dönmek için mücadele eden işçilerden biri olduğu anlaşılan Aslan’ın arkadaşları, “4 aydır işine dönmek için fiili mücadele veriyordu ve geçen cumartesi kazanmış 1 Nisan’da iş başı yapacaktı” dedi.
Kaynak: Ajans Balıklıgöl

Yorum Gönder

0 Yorumlar