İlk boz fıstığı hasadına altın ödülü


2022 yılının ilk mahsulü boz Antep fıstığı Nizip Ticaret Borsasına getirildi. İlk mahsulü yetiştiren çiftçiye yarım altın ödülü verildi.

2022 yılının ilk mahsul boz Antep Fıstığı Nizip Ticaret Borsasına geldi. Nizip’e bağlı Teketaş kırsal mahallesinden çiftçi Abdurrahman Açıkgöz tarafından borsamıza getirilen yılın ilk mahsul boz fıstığı Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katıldığı törenle altınla ödüllendirildi.

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, ödül töreninde yaptığı konuşmada “2022 yılının ilk boz Antep Fıstığı bugün itibariyle Ticaret Borsamıza gelmiş bulunuyor bu konuda gayretlerinden dolayı çiftçimizi tebrik ediyorum. Tüm üreticilerimizin ürünlerini kazasız belasız hasat etmelerini, bolluk ve bereket içerisinde bir yıl geçirmelerini diliyorum.”dedi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Polat ise, “İlçemizin en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan Antep fıstığının üretimini teşvik etmek amacıyla her yıl Nizip Ticaret Borsası tarafından ödül töreni düzenlendiğini belirterek, erkenci olarak bilinen halebi cinsi fıstığı borsamıza getiren çiftçimiz Abdurrahman Açıkgöz’ü tebrik ederek tüm çiftçilerimizi hayırlı ve bereketli bir sezon olmasını diledi.”

Fıstık üreticisi Abdurrahman Açıkgöz ise, “Her sene olduğu gibi çiftçilerimizi onurlandıran gururlandıran Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulu üyelerine teşekkür ederek bu yılın tüm üreticiler için bereketli geçmesini diliyorum dedi.”

Ödül töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar