Arusoğlu'ndan Bozova TOKİ açıklaması


''Hasan Arusoğlu döneminde de TOKİ Bozova'ya özel olarak getirilmiş ve talep doğrultusunda arttırılmak üzere 150 konut planlanması yapılmıştı. Ancak yeterli sayıda başvuru yapılmadığı için vazgeçildi''


Urfabir.com'da yer alan habere göre;

Bozova eski Belediye Başkanı merhum Hasan Arusoğlu'nun yeğeni Avukat Ali Arusoğlu, Bozova'ya '250 Bin Sosyal Konut Projesi' kapsamında 500 TOKİ konutun planlandığı belli olduktan sonra ortaya çıkan bazı söylentilere bir açıklamayla yanıt verdi.

Av.Arusoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

''Bilindiği üzere Türkiye genelinde TOKİ’nin yapacağı konutlar kamuoyuna duyuruldu. Ne mutlu ki konutların yapılacağı lokasyonlar içerisinde ilçemiz Bozova da mevcut. Lakin bazı kirli odakların fitne ve fesatçıların çıkartmış oldukları dedikodu üzerine işbu açıklamayı yapma zarureti şahsıma hasıl olmuştur.

Tüm Bozovalıların bildiği üzere rahmetli Hasan Arusoğlu döneminde de TOKİ Bozova'ya özel olarak getirilmiş ve talep doğrultusunda arttırılmak üzere 150 konut planlanması yapılmıştı. Ancak yeterli sayıda başvuru yapılmadığı için, Yani Bozova halkının büyük çoğunluğu başvuru yapmayarak TOKİ’den konut almak istemediği için (150 konut için toplam 28 başvuru yapılmış) mikroekonomideki arz ve talep kuralı uyarınca TOKİ, konut yapımından haklı olarak vazgeçmiştir.

Ne güzeldir ki belediyemizin girişimleri sonucunda TOKİ tekrardan konut planlamasına Bozova'yı dahil etmiş ve çalışmalarına başlamıştır. Umarım bu sefer yeteri sayıda başvuru yapılır. TOKİ’nin konut planlaması yapmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.''

Yorum Gönder

0 Yorumlar