Bozova’da tarladan şampiyonluğa giden çocuklar


Urfa Değişim Gazetesi'nden Mehmet Halhalli haberine göre, 26-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kütahya’da 780 sporcunun katılımıyla düzenlenen Dumlupınar Meydan Muharebesi Zaferi 100.yılı Çocuklar Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Bozovalı çocuklar şampiyonluğa ulaştı. İlk 3 sırayı Bozova’dan çocuklar kazandı.

Dumlupınar Meydan Muharebesi Zaferi 100.yılı Çocuklar Muay Thai Türkiye Şampiyonası 26-31 Ağustos 2022 tarihleri arasında Kütahya’da 780 sporcunun katılımıyla yapıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bozova Gençlik Merkezine bağlı Bozova Halk Eğitim Merkezi, Kabacık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Türkiye Şampiyonasında 1 tane Türkiye Şampiyonu,1 tane Türkiye İkincisi ve 1 tane Türkiye Üçüncüsü çıkardı.

Şampiyonaya 2 ay gibi kısa bir sürede çalışan çocuklar hem tarlada çalıştı hem de hocaları eşliğinde antrenman yaparak kısa bir sürede büyük bir başarıya imza attılar.

Fıstık tarlasından çalışırken antrenman yaptılar

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Aslıhan Aslan eşliğinde şampiyonaya hazırlanan çocuklar bir yanda tarlada fıstık topladı bir yanda ise hocaları ile birlikte şampiyonaya hazırlandı. Küçük bir sınıfta kısıtlı imkanlarla hazırlanan bu çocuklar Türkiye şampiyonluğu kazanmanın gururunu yaşıyor.

Kısıtlı imkanlarla şampiyonaya hazırlandıklarını söyleyen Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Aslıhan Aslan, kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesi, Bozova Gençlik Merkezi ve Bozova Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederek şunları söyledi:

Ben yukarıda saymış olduğum kurumlarla görüşüp defalarca yüz yüze ve telefonla gerekli finansal desteği sağlamaya çalıştım. Çünkü ne yeterli malzememiz ne de maça giderken masraflarımızı karşılayacak maddi olanaklara sahip değildik. Öğrencilerimizin fıstık tarlasında çalışmasını buna rağmen şampiyon olma heveslerini kaybetmelerini istemiyordum bunun içinde elimden geleni yapmaya çalıştım” dedi.

Çocuklar Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Gamze Tören 44 Kg’da minik Bayan Türkiye Şampiyonu oldu. Muhammed Akar 36 Kg’da Minik Erkek Türkiye İkincisi olurken Arzu Görmez Yıldız Bayan 38 Kg Türkiye Üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Kaynak: Urfa Değişim Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar