Bozova’daki köy okulundan Avrupa’ya uzanan başarı!


Antalya’da düzenlenen Mustafa Durmuşoğlu U23, Gençler ve Minik Yıldızlar Türkiye şampiyonasına katılan Bozovalı sporcular büyük başarı gösterdi. Köy okulundaki öğrencilerden birisi Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Şampiyon olan genç, Avrupa Muay Thai Şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Bozova Kabacık İmam Hatip Ortaokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Aslıhan Aslan’nın öğrencileri Antalya/Göynükte yapılan Mustafa Durmuşoğlu U23, Gençler ve Minik Yıldızlar Türkiye şampiyonasında derece yaptı. Köy okulu öğrencileri kısıtlı imkanlara rağmen önemli başarılara imza attı. Okulun bir öğrencisi Türkiye Şampiyonu olarak 21-28 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Muay Thai Şampiyonasında ülkemizi temsil etmek için milli forma giyecek.

Aynı okuldan iki öğrenci ise Türkiye ikincisi oldu. Derece yapan üç öğrenci Dünya Muay Thai şampiyonası milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı. Köy okulundan Avrupa’ya uzanan bir başarı kısa sürede elde edildi.


Türkiye Muaythai Federasyonunun 2023 Faaliyet programında yer alan Mustafa Durmuşoğlu U23, Gençler ve Minik Yıldızlar Türkiye Muaythai Şampiyonası 31 Ocak 06 Şubat 2023 Tarihlerinde Antalya Göynük Belediyesi Spor Salonunda devam ediyor. Bozovalı sporcu Sevgi Erdoğan Türkiye Şampiyonu olurken Gamze Tören ve Nisanur Kayış Türkiye ikincisi olmayı başardı.

Şampiyonaya 1834 sporcu ile birlikte idareci, antrenör ve hakem yönetici olmak üzere 2.500 yakın katılımcı yer alıyor. Şampiyonada Türkiye birincisi olan sporcular 21-28 Şubat 2023 Tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Çocuklar Gençler ve U23 Avrupa Muaythai Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar