Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde geçen yıl arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili süren davada, 8 sanığın yargılanması Konya'da devam etti.
Güvenlik gerekçesiyle Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan K. ve Hişman A. ile tutuksuz yargılanan diğer sanıklar ve tarafların avukatları katıldı.
Duruşmada söz verilen Hasan K., olay sırasında kendini savunmak amacıyla ateş ettiğini, yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.
Olay günü sadece kardeşine tarlada yardım etmek için köye gittiğini iddia eden tutuklu sanık Hişman A. ise, herhangi bir taraf olmadığını ve kavgayı ayırmaya çalıştığını savundu. "Darbedilmeme rağmen kimseden şikayetçi değilim. Kavgadan sonra kaçmadım, doğrudan eve döndüm. İki yıldır tutukluyum ve tahliyemi talep ediyorum," dedi.
Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının beyanlarının ardından, tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Ne Olmuştu?
3 Temmuz 2023 tarihinde Bozova'nın Seyitören Mahallesi'nde iki aile arasında arazi meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada 61 yaşındaki Abdulkadir Demir hayatını kaybetmiş, 2 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından her iki aileden toplam 8 kişi hakkında dava açılmış, bunlardan 2’si tutuklanmıştı.
1 Yorumlar
Bir kere o verilen ifadeler tamamen yalan ifadeler oraya pılanlı ve hazırlıklı gitiler kimi köyde pusuda kaldı 3 kişide tapulu tarlaya kadar iki traktörle girdiler ve aileyi tahrik Etiler silahsız birşekide gitikleri halde silahliı saldıriya uğradılar silahlarla ateş Etiler bukadar mahsumiyeti oynamaları mide bulandıcı vede köprübaşilara yakişan bir hareket bari yaptığızın arkasında durun
YanıtlaSil