Çiftkaya "Pazarcı da, Vatandaş ta Per Perişan"

İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili 1.Sıra adayı Zuhal Akyol Çiftkaya Karaköprü ilçesinde semt pazarı esanafını ve pazarda alış veriş yapan vatandaşları ziyaret etti sıkıntılarını dinledi.

Seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili 1.Sıra adayı Zuhal Akyol Çiftkaya bu gün Karaköprü ilçesinde Salı Pazarı esnafı ile bir araya geldi. Hem pazarcı esnafının hem de pazardan alış veriş yapan vatandaşların sıkıntılarını dinledi.
İyi parti milletvekili adayı Çiftkaya'yı sıcak ilgi ile karşılayan pazar esnafı ve vatandaşlar, temel gıda maddeleri olan sebzelerin fiyatlarının el yaktığını dile getirdi.

Pazarda satılan ürünlerin fiyatlarının yüksekliği konusunda açıklama yapan esnaf, pazarda satılan ürünün Urfa gibi tarım şehirinde bile son dönemde fiyatların fahiş sayılabilecek rakamlara ulaşmasının yegane sebebini doların yükselmesinin, tarımın durma nıktasına geldiği için ithalatın artması ve ağır vergi yüklerinin sonucu olduğunu ifade ettiler.

Pazarda kuru soğan satan bir esnaf "Fiyatlar gördüğünüz gibi çok yüksek. Bunun sebebi pazarcı değil, üretim maliyeti, pazarda komisyoncuların girdi maliyetlerinin yüksekliğinden kaynaklanıyor. Soğanın kilosu şuan 6 tl, yani 1 doları geçmiş. Vatandaş kazanamıyor. Hergün geliri eriyor. Eskiden 3 kilo, 5 kilo soğan alan vatandaş devletin bu zamları yüzünden neredeyse bırakın kilo ile almayı, tane ile almaya başlayacak. Tohum ithal, mazot fiyatları uçmuş, sulamada elektrik resmen çiftçiyi çarpıyor. Kısacası akşama kadar yaptığımız satıştan elde ettiğimiz karla evimize ekmek götürürken zorlanıyoruz. Bizi bu iktidardan kurtarın. Çok değil geçen sene 6 liraya 10 kilo soğan satıyorduk. Şimdi kilosu 6 lira. Bize de, vatandaşada zulumdür bu zulüm" dedi

Pazarda alış veriş yapan bir ev hanımı ise İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili 1.Sıra adayı Zuhal Akyol Çiftkaya'ya " Eşim agari ücretle çalışan bir işçi. Aylık eline 1600 TL maaş geçiyor. Evimiz kira, 3 çocuğum var 2'si okula gidiyor, biri daha 6 aylık bezi var, sütü var, maması var. Bu parayla geçinemiyoruz. Özellikle akşam saatlerinde pazarın kapanmasına yakın gelip, tezgahlarda arta kalan neredeyse çöpe gidecek olan sebzeleri biraz daha ucuz diye azar azar ancak alabiliyoruz. Hak mı bu, devletimiz, Suriyelilere kapımızı açtı. Onlara ev iş aş verdi ama kendi vatandaşını dilenmez dileci durumuna düşürdü. Bu nasıl vicdandır. Cumhurbaşkanımız diyor evinizde buzdolabı varsa zenginsiniz. Bende diyorum cumhurbaşaknım, evimide 18 yıl önce evlenirken aldığım buzdolabı var. İçi tam takır kurubakır, içi boş. Evimin elektriği 2 aylık 100 tl faturasını ödeyemediğim için kesik.
Bunu görmüyormusunuz. Bizim gibi perişan milyonlarca aile var. Perişanız perişan" dedi.

İYİ Parti Şanlıurfa Milletvekili 1.Sıra adayı Zuhal Akyol Çiftkaya Karaköprü'de ziyaret ettiği pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbeti sonrasında "Hatırlarsanız bunan bir kaç ay önce Elazığ'lı bir vatandaşımızın kendi çektiği video da -Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok- demiş ve tüm Türkiye'de milyonlara ulaşmıştı. Bizde tıpkı o vatandaşımıza benzer bir yaklaşımla iktidara sesleniyoruz - Görüyorsunuz. Anlatmaya gerek yok. Halkımız per perişan. Görüyorsunuz hiç mi sizde vicdan yoktu halkı bu duruma sokarken.
Ama halkımız rahat olsun, bu ülkenin başına kara bulutlar gibi 16 yıldır çökmüş bu iktidarı 24 haziranda Allah'ın izni ile Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olması ve İyi Parti'nin iktidarında her şeyi çözeceğiz.

Çünkü bizler onlar gibi çalmayacağız. Saraylarda kilosu 4500 TL'ye beyaz çaylarımızı içip halkımıza tepeden bakmayacağız. Halkımızın refahı, mutluluğu ve yarınların daha güvenli olduğu günleri onların hizmetkarı olarak inşaa edeceğiz. Biz İYİ Parti olarak halkımızın 24 haziranda yüzünü Güneşe dönerek bu ülkeye bela olan AKP hükümetinden kurtarıp, İyi Partiyi iktidara taşıyacağına emniz" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar