Bozova'da binlerce dönüm pamuk kurumak üzere

Bozova'nın Yaylak Mahallesi ve çevresindeki köylerin büyük bir bölümünde sulama pompalarının arızalanması nedeniyle pamuklar kurumak üzere olduğu öğrenildi.
Bozova'da çiftçilerle yaptığımız görüşmede Yaylak ve cevre köylerde 80bin dönüm pamuk tarlasının susuzluktan kuruma noktasına geldiğini söylediler.

Kayyumun atandığı Atatürk Barajı sulama birliğine bağlı olduğu iddia edilen bölge de bir haftadır arızalanan pompalar yüzünden pamuk tarlaları kuruma noktasına geldi. Pamuk tarlaları kuruması halinde çiftçiler iflas edeceklerini belirttiler.

Çiftçiler yetkililere çağrı yaparak, " Bir haftadır sular gelmiyor. Artık değerli yöneticilerimiz bu soruna bir çözüm derhal getirilmelidir. Pamuklarımız artık kuruma noktasına geldi. Pamuk kurursa hem biz zarara uğrayacağız hem de devletimiz büyük oranda etkilenecek. Tek geçim kaynağımız tarım ve onu da bu yıl yapamazsak kışın ne yiyip ne içeceğiz" diyerek sitem ettiler.
DSİ yöneticilerinin duruma hemen müdahale etmesi gerektiğinin altını çizen çiftçiler, "Yaylak'ta bazı bölgeler su gelmiyor, ayrıca Tutluk, Ortatepe, Söğütlü ve birçok köye su gitmiyor. DSİ hemen su sorunu çözmesi gerekiyor. Aksi taktirde sorumluları kendileri olacaktır" dediler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar