Çocukların talimatı trafik ve tarım arazileri oldu


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, makam koltuğunu çocuklara devretti. Koltuğa oturan çocukların ortak talimatı ise Şanlıurfa'nın trafik sorunu oldu.
Cumhuriyetimizin 99'uncu yıl dönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında belediye başkanları makam koltuklarını çocuklara devretti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de çocuklara koltuğunu temsili olarak devretti.
Büyükşehir Belediyesi makam koltuğuna oturan çocuklar, Şanlıurfa'daki çalışmalar ile ilgili talimat verdi. Çocukların ortak talimatı ise en fazla trafik sorunu oldu. Şanlıurfa'nın trafik sorununun bitmesi için otopark alanlarının artırılması, toplu taşıma araç sayısının artırılması ve vatandaşların toplu taşımaya yönlendirilmesi talimatı veren çocukların bir diğer istekleri ise çocuk oyun alanlarının artırılması oldu. Alışveriş merkezlerinin şehir içinde kurulmamasını da isteyen çocuklar, trafik akışının az olduğu daha sakin alanlarının artırılmasını istedi.

'Trafiğe kapalı oyun alanları yaptıracağım'
İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğuna oturan 4. sınıf öğrencisi Resul Barış, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çocuklar için trafiğe kapalı oyun alanları yapacağım. Ulaşım sorununu çözerek, güvenli ulaşım yolları yapacağım. Yolları daha da genişletip üst geçitleri çoğaltacağım” dedi.

'Şanlıurfa'daki kapalı bulunan otoparkları açtıracağım'
4. sınıf öğrencisi Esmanur Polat, “Öncelikle alkol ve sigarayı sıfırlamak için çalışma başlatacağım. Şehir içindeki otoparkları çoğaltıp şehirde kapalı olan otoparkları açtıracağım. İnsanların ulaşımda istedikleri yere hızlı bir şekilde gidebilmesi için toplu taşıma ulaşım araçlarını çoğalacağım” diye konuştu.

'Tarım arazilerine imar verilmemesini sağlardım'
6. sınıf öğrencisi Ahmet Burak, “Gerçekten Büyükşehir Belediye Başkanı olsaydım Şanlıurfa’yı şekillendirmek için çalışma başlatırdım. Tarım arazilerine imar verilmemesini sağlardım. Şehrin farklı yerinde Güneş Enerji tesisleri kurardım. Sarayönü Caddesinden Balıklıgöl'e olan kısmı İstanbul İstiklal Caddesi gibi yapardım. İftar çadırları yerine yoksul ailelere gıda, giyim ve kira yardımı yapardım. Şehir merkezine asla AVM’ler kurulmasına izin vermezdim. Şehrin birçok yerine modern tuvaletler kurardım. Orman bölgesinde doğal bir hayvanat bahçesi yapardım. Otogarı Havalimanına ve otobana yakın bir yere yapardım” şeklinde konuştu.

'15 yıl sonra bu koltuğa kalkmamak üzere oturmak istiyorum'
4. Sınıf Öğrencisi Meryem Kırmızı ise “Bu koltuğa oturmakla çok başka bir hisse kapıldım. İnşallah 15 yıl sonra bu koltuğa kalkmamak üzere oturmak istiyorum. Başkan olarak okulları yenilerdim, okullara parklar yaparak banklar koyardım. Kimsesiz çocuklara bakardım. Araçları azaltarak toplu taşıma araçların sayısını çoğaltırdım” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, küçük belediye başkanlarına hediye takdim etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar