HDP: Kulp saldırısını en sert biçimde kınıyoruz


Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Kulp ilçesinde yaşanmış olan ve 7 kişinin ölümü 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili kınama mesajı yayımlandı.
Halkların Demokratik Partisi’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün akşam saatlerinde Diyarbakır Kulp ilçesinde yaşanmış olan ve 7 kişinin ölümü 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı kınıyoruz.

Öncelikle yaşamını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.


Bu asla kabul edilemez durumun acilen ve en etkin biçimde soruşturulması için gerekli adımların atılmasını, sorumluların bulunmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bugün ilçe başkanımızın göz altına alınması ve Belediye Eş Başkanımızın evinin basılması ciddi bir soruşturma yerine yeni bir algı operasyonu peşinde olunduğuna dair ilk işaretlerdir.

Bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde, insanca yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki duruşumuzu sürdürmekte kararlıyız.”

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. pkk nın siyasi uzantısı hdp den skandal paylaşım !
    Neden ülkede 81 ilden Diyarbakırımızım seçildiği bariz ortada, hdp binasi önlerinde eylem yapan kürt ailelerine psikolojik baskı yapmak için gerçekleştirilen patlamanın faili pkk terör örgütüdür ve en büyük destekçisi hdp dir
    Uyanın kürt kardeşlerim bunlar çıkar için kendi ırkını bile ölümle tehdit ediyor oysaki biz öldürmek için değil yaşatmak için varız esir aldığımız ve/veya teslim olan pkk terör örgütü mensuplarını bile adil bir şekilde yargılıyoruz
    Burada provokatörlük yapanların birçoğu firari psikolojik harp aktörüdür
    Şunu unutmayınız Türk devleti herzaman kürt halkının yanındadır

    YanıtlaSil